26 April 2010 – Op Texel geweest

 

Een mini vakantie hadden we wel verdiend. Vandaar dat we lekker van maandag tot en met vrijdag naar Texel gingen. Het weer zou prachtig worden dus met dat vooruitzicht werd het alleen maar leuker om te vertrekken. Kaye had het al weken over de boot. Hij ging met de boot varen en dan naar opie/omie/opa en oma toe. Die waren er namelijk ook. Zij gingen alleen van vrijdag tot vrijdag. Iedere keer als we met de auto weg gingen zei hij dat we nu  naar de boot toe gingen. Het duurde hem allemaal veel te lang maar eindelijk was het zover.

Allemaal brood van thuis mee genomen om de meeuwen op de boot te kunnen voeren. Het viel papa en mama alleen wel op dat er veel minder zeemeeuwen om de boot heen zwermden dan anders. Wel waren ze zoals altijd hongerig en onverzadigbaar. We keken onze ogen uit en vonden het geweldig om brood naar de vogels te gooien. De overtocht verliep voorspoedig en zo zetten we rond 12uur voet aan wal op Texelse bodem.

 

Op Texel zijn we naar Ecomare geweest. Dat is de zeehonden en vogelopvang. Ook kun je hier van alles vinden over de historie van Texel. Helaas waren er niet heel veel zeehonden omdat het nu een complete bouwput is. Volgend jaar moeten de nieuwe verblijven voor de zeehondjes klaar zijn.

 

Gelukkig waren er nog wel een paar en deze hadden honger. Ze zwommen ongeduldig rond wachtend op de verzorger die hun vis kwam brengen. De verzorger ging precies naast mama en Kaye staan waardoor ze flink nat werden op het moment dat 1 van de zeehonden begon te spetteren om aandacht te vragen. Hij wilde ook graag vis.

 

De verwachting was dit wel veel indruk zou maken op ons. Voor Yahro was dat ook waar, die keek zijn grote ogen uit. Kaye daarentegen was vooral gecharmeerd van de mammoet neushoorn die ooit op het Texelse grondgebied heeft rondgelopen. Natuurlijk moesten we hier ook een leuke herinnering mee nemen en daarom gingen we een zeehondje adopteren. We konden kiezen uit Rianne, Karien of Rob. Hier was Kaye snel over uit: Karien.

 

Oma ging hem vaak vragen wat we nu hadden gedaan bij Ecomare en dan komt er heel mooi uit dat we iets hebben geadopteerd. Zo klinkt het ook bijna als hij het zegt. Welk dier het is weet hij ook feilloos en de naam van de zeehond komt de ene keer wel en de andere keer niet helemaal over.

 

Al met al was het een hele mooie week op Texel met echt prachtig weer. De kids hebben zich goed vermaakt dus wat wil je nog meer.

Geen reactie op “26 April 2010 – Op Texel geweest”

Plaats een reactie