05 Juli 2008 – Vind je het net zo leuk?

Je broer vond het altijd echt helemaal geweldig. De grote vraag die dan speelt is natuurlijk: wat zal jij er van vinden. Je vraagt je natuurlijk af waar we het dan over hebben. Sowieso vind je broer het helemaal geweldig om te douchen. Als hij in de nacht wakker word en hij hoort de douche dan gaat hij niet slapen voor hij ook is geweest. Toen hij klein was ging hij natuurlijk nog niet douchen maar hadden we het badje en de tummy-tub.

Het badje was wel aardig maar de tummy-tub. Dat vond ie echt zo geweldig. De vraag is dus of je net zo’n grote waterrat bent als je broer. De eerste keer dat je in bad ging bleek al wel dat je het wel heel lekker vind om te gaan badderen en zo lekker in het water te dobberen. Hoogste tijd om vandaag de tummy-tub eens te gaan proberen.

Bij het uitkleden ging je weer niet huilen terwijl het toch niet zo warm voor je geweest moet zijn. Ondertussen was de tummy-tub volgelopen en op temperatuur. Erg handig dat we een thermometer hebben bij het babybad die we gewoon ook hierbij kunnen gebruiken. De kraamzorg hield je weer goed vast en papa en mama stonden erbij en keken er naar. Mama met het fototoestel in de handen en papa met de camera. Helemaal klaar voor de opnames.

Eerst voorzicht met je billetjes het water in. Heel even verstrakte je helemaal en daarna ontspande je en voelde jij je helemaal thuis. Je kon niet wachten tot je verder mocht zakken. Langzaam werd je verder het water in gelaten en werd je lichaam steeds meer bedekt. Je oogjes begonnen gelijk langzaam klein te worden. Erg lief en vertederend om te zien. Jenny (dus de kraamzorg) vond het ook erg schattig en hield hem rustig vast. Langzaam begon je een beetje te spartelen en zette je langzaam af.

Ineens begon je als een gek te draaien en de kraamzorg had even houden en keren met je. Je draaide in zulke rare bochten. Langzaam maar zeker werd duidelijk dat je bezig was om je in de foetus-houding te draaien. Waarschijnlijk heb je op die manier ook in de buik van mama gelegen. Het zag er wel heel gek uit en je kan je bijna niet voorstellen dat je zolang op die manier hebt gelegen. De foto’s zijn erg leuk geworden en je kan heel duidelijk zien hoe je derbij ligt. Je vond het echt helemaal geweldig. Dat was duidelijk te zien!

Maar ja, op een gegeven moment word het water koud. Dan is het natuurlijk de hoogste tijd om je lekker warm aan te kleden. Zelf was je het daar wat minder mee eens. Uit de houding geplukt worden waar jij je zo veilig in voelde en dan de kou in. Het was gewoon ff teveel van het goede en dus begon je als een gek te brullen. Na je gauw aangekleed te hebben werd je gauw bij mama aan de borst gelegd om te happen.

Dat is de manier waar je heel snel lekker rustig van word en je toch weer een beetje het vertrouwde van mama hebt omdat je zo lekker bij haar hartslag ligt en haar vertrouwde lichaamsgeur kan ruiken. Het duurde dus niet lang en je was weer lekker rustig.

Geen reactie op “05 Juli 2008 – Vind je het net zo leuk?”

Plaats een reactie