13 November 2008 – Gewicht/prikjes

 

Vandaag had je weer “geluk”, op naar het consultatiebureau voor de volgende meting en de volgende prikjes. Als je deze hebt gehad ben je wel weer even klaar tot je 6 maanden bent. Dat is natuurlijk ook alweer snel want je bent nu dik 4 maanden oud.

 

Maar toch scheelt het wel weer even. Afwachten is alleen of je deze keer van de prikjes weer last zult krijgen of niet. De vorige keer was je toch wel een beetje aangeslagen en een dag of 2 dagen een beetje hangerig. Voorspellen kunnen we niets dus we zien het wel hoe jij je gaat gedragen na de prikjes.

 

Eerst werd natuurlijk je gewicht weer even gewogen en je lengte bepaalt. Het leuke was deze keer dat je broer ook gelijk voor zijn 2 jarige controle moest. Dus konden jullie lekker samen de behandeling ondergaan.

 

Eerst even de weegbak in. Dat is echt je favoriete onderdeel van de controle. Het strekken van je benen en anders liggen dan jij wil vind je echt heel erg niet leuk. Mama heeft dan soms houden en keren maar het is meestal snel klaar. Gelukkig hebben ze wel ervaring op het consultatiebureau.

 

Je lengte is nu 62 centimeter. Dus je valt nu officieel in de volgende lengtemaat qua kleertjes. Namelijk 62-68. Je gewicht is ook toegenomen. Iets waar mama zich toch echt wel druk om kan maken. Op dit moment weeg je 5920 gram. Dus gewoon bijna 6 kilo. Je bent nog wel erg makkelijk te tillen maar dan heb je wel 6 kilo op de arm. Daar sta je toch niet altijd even goed bij stil.


Toen was het tijd voor de prikjes. Je broer vond het allemaal wel prima. Die ging lekker spelen maar die werd eerst even gauw nagekeken. Dan was dat weer klaar. Die hoeft namelijk ook geen prikjes enzo. Jij hebt het voordeel die wel te krijgen dus mocht jij daarna.

 

Zoals iedere keer.. het eerste prikje viel wel mee. Daarna werd het alleen echt beroerd. Daar zat je dus niet op te wachten. Gelukkig ging je nadat mama je een beetje borstvoeding had gegeven al een stuk minder overstuur reageren. Helemaal rustig was je nog niet maar toch. Gelijk even langs de apotheek gereden om paracetamol voor je te kopen mocht het nodig zijn. Hopelijk niet natuurlijk!

Geen reactie op “13 November 2008 – Gewicht/prikjes”

Plaats een reactie