14 Februari 2008 – Surprise (papa vraagt mama ten huwelijk)

 

Er gebeurd ook nooit wat (nou als je het dagboek zo leest valt het wel mee haha). Papa en mama geven elkaar eigenlijk nooit een kadootje of iets. Meestal gaan ze samen naar de stad om iets te kopen dat ze allebei heel erg leuk vinden.

Zoals de Nintendo WII. Echt super leuk om daar samen mee te spelen en Kaye vind het ook helemaal geweldig. Die pakt dan de controller en begint helemaal te zwaaien en op de tv te richten want ja, dat doen papa en mama ook.

Maar een week of twee geleden had papa even iets heel anders bedacht. Eindelijk was hij er achter hoe hij het aan zou pakken en wat hij zou geven. Mama is wel gek van die armbanden met schakeltjes dus het leek papa een leuk idee om mama eentje te geven. De datum van 14 februari kwam in hem op omdat hij graag met opa, oma, pake en beppe uit eten wilde op die dag.

Omdat het een verassing moet zijn moesten er van alles worden geregeld zonder dat mama iets door had. En dat is toch heeeeel erg lastig. Mama heeft het heel snel door als mensen een beetje stiekem doen. Ook bekijkt mama altijd de rekening voor het geld. Dus hoe kun je dan stiekem een leuk kadootje kopen en ook nog alles regelen.

 

Het heeft allemaal wat moeite gekost maar uiteindelijk is het allemaal gelukt. Oma had mama mee gevraagd om te gaan winkelen want mama wilde graag een nieuwe bikini/badpak. Dit vond mama wel een goed idee en ze zouden rond een uur of zes weg gaan en ook lekker samen in de stad eten.

Oma had de McDonalds voorgesteld. Nou dat klonk mama dan niet zo goed in de oren en toen ze door de stad aan het lopen waren en de tijd toch een beetje verstreek en de honger in de hals begon te komen kwam het onderwerp weer ter sprake. Oma zag het met angst en beven tegemoet want die vroeg zich af hoe ze mama mee moest krijgen naar het restaurant.

Maar mama kwam zelf met de oplossing. Ze voelde zich al gelijk schuldig want papa wilde ook altijd wel bij het restaurant eten maar eigenlijk had ze daar wel heel veel zin in. Tot grote opluchting van oma natuurlijk, wat ze niet kon laten blijken. Dus zij liepen richting het restaurant (Le Connaisseur). Papa, opa, pake en beppe zaten al in het restaurant samen met Kaye.

Toen mama en oma in het restaurant aankwamen kon ze niet zeggen dat er gereserveerd was en eigenlijk had oma gehoopt dat we boven zaten maar niet dus. Er was namelijk geen plek en een wachttijd van wel een uur. Maar oma probeerde heel stiekem duidelijk te maken dat ze door moesten lopen want het was wel geregeld. Nou daar reageerde de ober niet zo slim op: “Heeft u wel gereserveerd?”. Half pissig liep oma gauw met mama naar beneden. Daar keek mama wel verbaasd van op. Want er was toch geen plek….?

Beneden aangekomen zag ze al een hele tafel vol mensen zitten en toen viel het kwartje. Echt een super mooie blik op mama haar gezicht ze was helemaal verbaasd. Er was een speciaal menu en daarbij zat niet mama en oma hun favoriete voorgerecht. Maar de 2e keus was er niet minder om. Uiteindelijk lekker gegeten met zijn allen en het was heel gezellig.

Na het voorgerecht wilde papa toch van het kadootje af dat hij had gekocht. Dus hij vroeg mama ten huwelijk. En ze zei: JAH. Ze vond het armbandje ook super mooi. De tekst was:

Marry Me 14 02 2008 en dan een tekentje van love you for ever. Wel een mooie armband.

Ook kreeg mama een roos met een kaartje. Op dat kaartje stond: “Mama wil je met papa trouwen?”.

 Zo werd het toch een romantische avond en het was daarna nog lang rumoerig in Utrecht.

Geen reactie op “14 Februari 2008 – Surprise (papa vraagt mama ten huwelijk)”