21 November 2008 – Harma op jullie gepast

 

Papa en mama zijn een aantal weken geleden samen naar een voorstelling van de Lama’s geweest. Het is hun afscheidstour en ze wilden het toch echt is een keer mee maken. Omdat het allemaal improvisatie is en ze zich rot hebben gelachen wilden ze nog wel een keertje.

 

In eerste instantie op Markplaats gekeken en daar 6 kaartjes gevonden. Dus pake en beppe gebeld of zij ook mee wilden en dan met zijn allen daarheen. Pake en ome Germ zijn namelijk ook grote fans van de Lama’s. Die liggen ook de hele tijd dubbel om die gasten. Het leek ze wel wat dus gebeld. Helaas kaartjes al verkocht op 2 na. Nou wat hebben we nu aan 2 kaartjes. Niks natuurlijk.

Zo snel werd natuurlijk ook weer niet opgegeven en dus werd marktplaats goed in de gaten gehouden voor nieuwe aanbiedingen. Genoeg mensen die op het laatste moment toch niet konden gaan. Na zo een paar dagen gespeurd en voor niets gebeld te hebben eindelijk 4 kaartjes gevonden voor een voorstelling in Groningen. Beppe vond het super en de koop werd gesloten. De vraag was nu alleen. Wie gaan er dan naar het theater en wie blijven er thuis. Een hele moeilijke vraag en ook best wel een oneerlijke.

 

Beppe wilde wel mee want die was toch wel benieuwd hoe die sfeer was en hoe dat precies in zijn werk ging. Ze vind het toch wel leuk maar ze kan niet alle grappen waarderen. Oftewel een kritische humorliefhebster. Mama wilde natuurlijk zelf ook wel want papa en mama hadden de kaartjes tenslotte geregeld. Daarnaast wilde papa natuurlijk en pake wilde en ome Germ wilde. Oftewel een dilemma!

 

Om dit dilemma te doorbreken werd marktplaats stiekem nog meer in de gaten gehouden. Intussen hadden papa en mama gehoord dat ome Guido en tante Harma het ook wel leuk zouden vinden. Beppe had ondertussen al een andere theatervoorstelling voor de dames geregeld (Evita). Op die manier had toch iedereen een uitje.

 

Mama mocht ook mee naar Evita maar ze ging liever weer naar de Lama’s. Als je dat ook een keer hebt meegemaakt wil je wel bijna naar iedere voorstelling. Het is echt zo geweldig! Na zo nog even flink marktplaats door geneusd te hebben toch weer de mogelijkheid gekregen om 2 kaartjes te kopen. Nu hadden papa en mama het idee opgevat om dan alles maar eens te regelen zonder dat beppe het wist.

 

Dus in eerste instantie tante Harma gebeld. Of zij het een probleem zou vinden om op te gaan passen die vrijdagavond. In eerste instantie was ze trouwens mee gevraagd maar omdat ze in de avond nogal moe is en de voorstelling pas elf uur begon, gaf ze zelf aan dat ze dat niet ging redden. Maar oppassen op ons zag ze wel zitten. Dan moest papa maar even met ome Guido bellen om te informeren of hij mee wilde.

 

Ome Guido was blij verrast. Hij moest het dan natuurlijk wel eerst even met Harma overleggen. Een hele geruststelling voor hem was het toen hij hoorde dat dit al gebeurd was en dat tante Harma hier graag aan mee werkte. De volgende persoon werd gebeld. Namelijk pake. Er moest natuurlijk wel voor de kaartjes worden betaald en in eerste instantie was het zo dat beppe dit uitje als cadeautje wilde geven. Pake vond het een goed idee en ook dat we het verder stil zouden houden.

 

Toen begon dus het moeilijke. Beppe wilde dat ome Guido en tante Harma ook een leuk uitje zouden hebben. Ome Guido zag het alleen niet zitten om naar Evita te gaan, erg zwak uitgedrukt. Ondertussen wist iedereen natuurlijk al lang hoe de vork in de steel kwam te zitten en daar werd wel een beetje misbruik van gemaakt. Papa ging met beppe bellen en vragen hoe ome Guido had gereageerd op het voorstel om naar Evita te gaan. Hij wist natuurlijk allang welke reactie ome Guido had gegeven. Het was dus een beetje zout op de wonden bij beppe die het beste met iedereen voor had.

 

Ome Guido en tante Harma moesten toen nog een goede smoes verzinnen om ook in Friesland te komen. Ze zouden namelijk een week later pas komen. Ome Guido bleek een beetje een waar maar onsamenhangend verhaal te hebben opgehangen waardoor beppe wel wat achterdochtig werd. Ome Guido en tante Harma waren net op tijd in Sneek en moesten dus als een speer eten. Dus toen we bijna weg moesten en er gevraagd werd of beppe zich niet ook even om wilde kleden viel het kwartje. De grap werd wel iets te lang gerekt. Beppe dacht eerst helemaal dat we haar in de maling namen. Pake zei namelijk dat ze maar gewoon mee moest gaan want er was vast wel iemand met kaartjes voor de ingang. Net als bij een groot concert.

 

Uiteindelijk heeft iedereen een superavond gehad. De mannen zaten bij elkaar en de beide dames (mama en beppe) zaten op de allereerste rij. Voor het moordspel werd zelfs de suggestie van papa gebruikt. Hij riep namelijk heel hard voor de moordenaar: Jerry Springer. Kwam omdat de zaal waar we moesten wachten voor we naar binnen gingen de Springerzaal heette.

 

Ondertussen had tante Harma het heerlijk gehad met de kinderen. Lekker met Yahro geknuffeld en ze wilde nu wel heeeel graag lekker doorslapen. Pake en beppe, bedankt voor de kaartjes en iedereen bedankt voor het meegaan. Daarnaast:

Lama’s bedankt! Zonde dat nu voorbij is….

Geen reactie op “21 November 2008 – Harma op jullie gepast”

Plaats een reactie