23 November 2008 – Sinterklaas Lokowo

Opa en oma zijn nu alweer een paar maanden gastouder. Iets wat mama natuurlijk in het verleden ook heeft gedaan. Mama was aangesloten en had kinderen via een ander gastouderbureau dan opa en oma. Opa en oma zitten bij een gastouderbureau wat ook wel eens uitjes doet. Vooral dus rond Sinterklaas.

 

Want wat is er leuker dan met al die kinderen die naar de verschillende gastouders gaan en met hun ouders het Sinterklaasfeest te vieren. Er was een zaaltje afgehuurd in De Meern. Dat is vlakbij Utrecht. Opa en oma gingen vanaf Utrecht rechtstreeks die kant op en papa en mama met ons vanuit Friesland. Daar waren we geweest omdat zoals in het vorige verhaal staat papa en mama toen naar De Lama’s gingen. Omdat het weer voor die zaterdagavond een beetje winters was voorspeld en tante Harma en ome Guido toen wel weg waren gegaan en dat ook doorgeven via de telefoon werd besloten om de reis dan maar uit te stellen tot zondagochtend.

 

Dan maar in 1x door. Het was niet anders. Qua reistijd maakte het ook niet zoveel uit. Behalve dan dat we nu een half uur eerder weg moesten uit Friesland om rekening te houden met de weersomstandigheden. Uiteindelijk bleek het in de nacht niet zo koud te zijn geweest dus het half uur vertraging waarmee rekening was gehouden was niet nodig geweest.

 

De honden waren ook mee dus die eerst maar even bij opa en oma in Utrecht afgezet. Op het moment dat we daar weg zouden rijden belden opa en oma. Ze reden nu bij een Albert Heijn of dat niet toevallig vlakbij tante Harma was. Nou dat klopte wel. Probleem was dus alleen dat ze nu een beetje in de war waren. Eigenlijk hadden ze totaal geen idee waar ze nu heen moesten.

 

Dus papa het gas er op en richting De Meern waar opa en oma nog altijd als een kip zonder kop rondreden. Op een gegeven moment reden ze ons zelfs in tegenovergestelde richting voorbij. Dat ging dus echt niet goed. Papa de auto even aan de kant gezet totdat opa en oma weer ergens gedraaid waren zodat ze achter de navigatie aan konden rijden. Uiteindelijk bleek het allemaal een makje te zijn. Je moet het natuurlijk alleen wel ff weten.

 

In ieder geval waren we op tijd want Sinterklaas was er nog niet. Wel was er koffie en thee voor alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Voor de kinderen was er limonade. Maar ook heeel veel snoeperij. Allemaal spekjes, koekjes en pepernoten. Ja, goed geregeld. De zaal stroomde langzaam vol met kinderen en hun ouders. Een echt kippenhok werd het op een gegeven moment. Toen werd het tijd om iedereen eens even tot kalmte te manen. De spanning werd iedereen toch een beetje teveel denk ik.

 

Hoogste tijd om eens een liedje te zingen om te kijken of de Sint er op zou reageren en zijn entree zou maken. Nadat het eerste liedje door iedereen nogal voorzichtig werd  meegezongen kwamen er toch al 2 pieten de zaal binnen. Om Sinterklaas ook zover te krijgen moest er natuurlijk nog wel wat gebeuren. Daar moet je echt even uit volle borst voor gaan zingen. Na een aantal aanmoedigende handjes pepernoten van de pieten en de vraag of de ouders niet ook gewoon mee gingen zingen lukte het al een stuk beter.

 

Na warmgedraaid te zijn met liedjes zingen kwam Sinterklaas dan eindelijk de zaal binnen. Vrolijk zwaaien naar alle kindertjes en met een grote glimlach op zijn gezicht. Sinterklaas genoot zichtbaar van al het kleine grut. Er was een hele mooie zitplaats voor Sinterklaas gemaakt. Een bank boven op 2 kratten. Zodat hij heel duidelijk te zien was voor de hele zaal. Sinterklaas leek zelf een stuk minder enthousiast. Want het was een hele klim. Een aantal pieten schoot hem gelukkig te hulp. Nu was het tijd voor het moment waarop iedereen had gewacht: de cadeautjes. 

 

In groepen op leeftijd werden de kinderen naar voren geroepen. De eerste groep was de 0-jarigen. Dus Yahro moest op het podium verschijnen. Gelijk even op de foto met Sinterklaas. Yahro vond de baard alleen wel heel erg interessant en greep met zijn grijpgrage vingertjes stevig vast. Met moeite de vingertjes losgemaakt. Hopelijk heeft hij Sinterklaas geen pijn gedaan door zo aan zijn baard te trekken.

 

Niet lang daarna was het tijd voor de volgende groep. De groep van Kaye. De zwarte pieten met alle pepernootjes vond hij helemaal geweldig. Daar was hij de beste maatjes mee. Ook super lief was het dat hij meestal maar 1 pepernootje pakt uit die hele volle hand die hem voorgehouden werd. De pieten hadden hier wel een oplossing voor en gooiden zijn hele muts vol nootjes. Op die manier had hij toch een voorraadje. Niet lang daarna was hij toch over zijn angst heen en nam hij ze rechtstreeks met grote aantallen aan. Kaye is een beetje al te gek op snoeppies.

 

Nu was het zijn beurt om naar Sinterklaas. Daar had hij toch niet zoveel zin in. Dat vond ie maar een beetje apart. Sinterklaas was toch wel een beetje een enge man waar Kaye niet zoveel van moet hebben. Hij kroop helemaal tegen oma aan. De Sint deed heel erg zijn best om het vertrouwen te winnen maar het lukt niet. Bij Sinterklaas op schoot zitten voor een mooie foto was al helemaal uit den boze.

 

Nadat iedereen zijn cadeautje in ontvangst had genomen begon het al snel leeg te lopen. Al met al was het een gezellig uitje.

Geen reactie op “23 November 2008 – Sinterklaas Lokowo”

Plaats een reactie