25 Mei 2008 – Eindelijk over de babynaam uit

De kwestie over de babynamen is iets wat heel veel mensen erg bekend voor komt. Gelukkig is het voor een meisje niet zo moeilijk als de eerste een jochie is en je toen ook niet wist wat het zou worden. Dan houd je zeg maar gewoon een naam over.

Maar mocht het een jochie worden dan is het wel een heel ander verhaal. Dat de meisjesnaam die we oorspronkelijk bedacht hadden nu gewoon gebruikt zou worden mocht je een meisje worden was iets waar papa en mama heel snel over uit waren. Het probleem was meer om een mooie jongensnaam te pakken te krijgen.

Met je broer duurde het ook een hele tijd voor we eindelijk de mooie naam Kaye hadden bedacht. En voor jou duurde het dus ook zo lang voor we 2 namen hadden. We hadden alweer druk in de aftiteling van films zitten lezen (zoiets doe je als je zo op zoek bent op de een of andere manier automatisch). Maar niets dat voorbij kwam sprak ons aan. Wel hadden we soms zoiets van laten we het opschrijven en dan zien we wel hoe of wat. Misschien dat we dat uiteindelijk toch als de naam gaan zien.

Toen kreeg mama via het forum waar ze wel regelmatig te vinden is de tip en de link naar de site van de Sociale Verzekerings Bank (SVB). Op die site staan alle geregistreerde kindernamen over 2007. Ook staat er bij hoe vaak een naam is gebruikt. Omdat het toch echt wel tijd werd om een keuze te maken besloten papa en mama nu ook om gelijk een kladblok bestandje erbij te openen. Als er dan een naam gezien werd die een beetje leuk leek dan moesten we die daar maar even inzetten. Dan hadden we in ieder geval iets.

Alleen begonnen papa en mama bij de A … en zo naar de B.. en de C… Bij de G aangekomen hadden we nog geen enkele naam op papier staan. Dus het ging weer niet goed. Nou dan vanaf de andere kant maar even kijken. Vanaf de Z kwamen we hele aparte namen tegen. Maar in eerste instantie niet echt wat leuks. Niet al te lang daarna vond papa wel een naam iets hebben. Ook al was de klank niet helemaal naar wens. Besloten werd om deze in ieder geval even op de lijst te zetten. Eindelijk een naam waarin papa en mama toch allebei iets zien. Nog even verder gekeken maar niets beters gevonden.

Ondertussen was papa nog even met de uitspraak aan het klieren geweest. En na een tijdje had mama zoiets van ja. Als het een jongen word dan is het zeker wel een mooie naam. Dus we zijn er eindelijk uit voor een jongen en voor een meisje.

Geen reactie op “25 Mei 2008 – Eindelijk over de babynaam uit”