25/26 December 2008 – Kerst bij opa/oma & pake/beppe


Wat in ieder geval al erg leuk was, was het feit dat het hele gezin lekker bij elkaar was. Iedereen was vrij en het was de bedoeling om hier uitgebreid van te genieten. Op eerste kerstdag zouden we even lekker met zijn allen gaan ontbijten. Dit liep toch ff anders want iedereen sliep heel lang uit en toen was het ook alweer bijna tijd om naar Harma en Guido te gaan. Je kon mama hier ook geen ongelijk voor geven want die moest kerstavond werken.

 

Nou ja, ze noemen het kerstavond maar eigenlijk was het de nacht van kerstavond op 1e kerstdag. Daar moet je natuurlijk toch eventjes van uitrusten en gezien het feit dat je bij een kerstmaaltijd toch meestal niet heel vroeg klaar bent was er geen wekker gezet. We waren gelukkig mooi op tijd. Pake, beppe en Germ waren ook net gearriveerd dus de koffie was bruin en de oranjekoek werd net aangesneden. Wat een timing dus!

 

Niet lang daarna werd de tafel gedekt en was het de hoogste tijd om aan te schuiven. Mama had aan het begin even een dipje maar zoals zo vaak toen het na een uur of 10 was ging ze als een speer en was ze klaarwakker. De kinderen werden alleen hoe langer hoe vermoeider maar geef ze is ongelijk. Gelukkig stond er een campingbedje klaar dus daar werd Yahro naartoe gebracht. Ondertussen zat Kaye lekker te smullen van aardbeitjes. Dit is zelfs nog op film gezet door Harma. Ze vond het zo zielig voor hem dat hij iets at wat hij niet echt lekker vond dat hij bij het toetje heel veel aardbeitjes naar binnen mocht werken.

 

Echt geniaal en super leuk om te zien. Het was een drukke maar leuke avond.

 

Het was zoals altijd weer een latertje geworden dus 2e kerstdag begon ook weer traag. Zouden weer beetje op tijd opstaan maar kwamen daar echt niet aan toe. Zodra we wakker waren even lekker allemaal gedoucht en hup de auto in richting opa en oma.

Eerst werd bij opa en oma thuis bij een bakje koffie cadeautjes uitgepakt en gezellig gekeuveld. Papa had zelfs gedichten geschreven. Niet iedereen kwam daar even goed uit maar het idee werd zeker gewaardeerd. Vooral Kaye was heel erg blij met alle cadeautjes en aandacht.

 

Deze 2e kerstdag gingen we lekker met zijn allen eten (opa, oma, papa, mama, Kaye, Yahro,  Michael en Crissy). Nou ja, beter gezegd uit eten. Vandaag gingen we het eens anders doen dan alle andere jaren. Normaal gesproken gingen we lekker met zijn allen gourmetten maar dat brengt een hoop werk en stank met zich mee.

 

Dus het leek opa en oma wel eens een leuk idee om alles uit handen te geven en niemand verder iets hoefde te doen. Ze hadden gehoord dat er bij de Malle Jan hier een heel goed arrangement voor te boeken was. Voor een klein bedrag lekker onbeperkt eten en een karafje wijn erbij voor de heren (drankjes moet je trouwens wel betalen). Echt even lekker Bourgondisch genieten van gebakken banaan, bami, nasi, garnalenpasteitje, sushi en nog veel meer. Echt een hele mooie speciale avond.

 

Er werd wel wat minder met elkaar gesproken dan normaal met de kerst maar dat is niet anders als je steeds eten moet halen bij het buffet. Al met al was het een geslaagde avond en ging iedereen met de knoop los de auto weer in.

Geen reactie op “25/26 December 2008 – Kerst bij opa/oma & pake/beppe”

Plaats een reactie