28 Juni 2009 – Zomerfestival (Studio 100)

 

Na een hele lang zaterdagavond vanwege het jubileum van opa en oma die 25 jaar getrouwd waren was het vandaag tijd voor de kinderen. Met het hele gezin gingen we naar het zomerfestival van Studio 100. Yahro heeft nog niet zo goed door wat daar gaat gebeuren maar voor Kaye is het een hele belevenis. Hij kent alle figuren die hij daar zal zien.

 

Bumba was natuurlijk toen hij nog wat kleiner was zijn favoriet. Yahro kijkt daar eigenlijk helemaal niet zo naar om. Als er iets op tv is wat een beetje druk is met kleurtjes en bewegingen dan kijkt ie wel. Echt specifiek recht op gaan zitten of druk doen is er nog niet helemaal bij als bijvoorbeeld bumba op tv komt.

 

Kaye daarentegen zingt fanatiek mee met Piet Piraat en klapt mee met de kindjes bij Bumba. Iets wat hij sinds kort een paar keer heeft gezien is mega Mindy. In eerste instantie waren de kinderen een beetje overweldigd door de drukte en dat daar zo super groot voor op het podium die figuren te zien waren in Ahoy waar ze op tv altijd naar keken. Kaye keek zijn ogen uit en Yahro ook. Kaye vooral naar het podium en de optredens. Yahro werd helemaal enthousiast en blij van alle kinderen om ons heen die uit hun dak gingen.

 

Papa en mama dachten dat vooral Piet Piraat heel veel indruk op Kaye zou maken. Qua zingen enzo leek het daar eerst ook wel op maar toen ineens vanuit de nok van Ahoy Mega Mindy verscheen en het liedje van Mega Mindy begon veranderde dat. Helemaal gebiologeerd keek hij naar boven en volgde iedere beweging! Mocht ze podiumvrees hebben gehad en zich snel gaan verstoppen had Kaye haar als een superman met laserogen gevonden.

 

Ook begon Kaye uit het niets het liedje mee te zingen. Hij heeft dus flink de schijn opgehouden thuis! Nadat ook Mega Mindy de muzieknootjes voor het verhaal met haar kracht op de goede plek had gezet waardoor K3 zou komen vloog ze weer door zaal naar boven. Terwijl alle andere kinderen alweer keken naar wat er op het podium gebeurde was Kaye alleen maar bezig en aan het wijzen. Want hij zag heus wel dat ze over de balustrade wegliep!

 

Daarna kwam K3, een heel emotioneel gebeuren. De kinderen waren er absoluut niet mee bezig dat dit het laatste optreden van Kathleen was. Iets wat zo emotioneel was voor de dames werd behoorlijk teniet gedaan, alle kinderen waren zo uitgelaten. Wel waren ze tijdens het officiële moment van afscheid heel braaf stil. Dat was wel indrukwekkend in die kakofonie van kinderherrie. Kaye en Yahro vonden het prima. Yahro was flink aan het swingen op zijn manier. Wie het nu uiteindelijk het leukste vond was moeilijk te zeggen. Volgens mij hebben ze allebei heel veel indrukken te verwerken gehad toen we weer in de auto richting huis zaten.

Geen reactie op “28 Juni 2009 – Zomerfestival (Studio 100)”

Plaats een reactie